Tekstvak:

©2022 Geopex† Alle rechten voorbehouden.

Geopex non woven geotextielen

Downloads

Filter:

Geopex non woven geotextielen creŽren een overbrugging en de kleine poriŽn houden de kleinere gronddeeltjes vast en laten water passeren zonder dicht te slibben (clogging).

 

 

Drukverdeling:

De mechanische eigenschappen van de Geopex nonwoven geotextielen zullen bij installatie onder of tussen verschillende funderingslagen zorgen voor verbeterde draagkracht van de fundering en zal hierdoor de deformatie van de fundering verminderen. De combinatie van een hoge treksterkte en hoge rek zorgt voor een goede energieopname waardoor het uitermate geschikt is voor toepassing in spoorwegen, wegen en taluds.

 

Scheiding:

Door het gebruik van Geopex nonwoven geotextielen, die met eigenschappen als hoge sterkte de juiste rek en de bestandheid tegen doorponsen zal een goede scheiding van de funderingslagen ontstaan. Hierdoor wordt vermenging van de grondlagen voorkomen wat de levensduur van de constructie voor bijvoorbeeld wegen en spoorwegen zal verlengen.

 

 

Erosie bestrijding:

De structuur met vele kleine poriŽn van de Geopex nonwovens zullen het uitspoelen van kleine gronddeeltjes uit oevers tegengaan. De non wovens kunnen ook worden toegepast in zandzakken en zandworsten, als bestrijding van erosie.

 

Bescherming:

De doorponssterkte, gewicht en dikte van de Geopex nonwovens zorgen voor een goede bescherming van folies en andere geomembranen.

Het leveringsprogramma voorziet in een ruime keus aan diktes en gewichten, waardoor de juiste bescherming voor uw project beschikbaar is.

 

Drainage:

Het ontwerp van hydraulische constructies luistert erg nauw.† De hydraulische eigenschappen van de Geopex nonwoven geotextielen zijn ideaal om een stabiele structuur te creŽren. Het goede waterdoorlatende vermogen zorgen voor een snelle afvoer van het te veel aan water tijdens en na de installatie.

De Geopex vliezen kunnen worden gebruikt in de volgende toepassingen:

In haar leveringsprogramma heeft Geopex ook een uitgebreid assortiment vliezen, of non wovens, voor alle toepassingen.

 

Zo hebben wij de juiste nonwovens die voldoen aan de eisen volgens de meest recente Ontwerprichtlijn Geotextielen onder steenbekleding van het CROW.

 

Filtervliezen en composieten maken hiervan een belangrijk onderdeel uit en wij kunnen u passende geocomposieten conform deze ontwerprichtlijn leveren.